VISSZA              TOVÁBB A BIOFABRIKETT ELŐNYEIHEZ

  TOVÁBB A BIOFABRIKETT ÁRLISTÁHOZ             
TOVÁBB A PELLET TÜZELŐANYAGHOZBIOFABRIKETT, EGY ÚJFAJTA, ENERGIAÚJRAHASZNOSÍTÁSBÓL SZÁRMAZÓ GAZDASÁGOS TÜZELŐANYAG 
 
undefined 

AKAR SPÓROLNI FŰTÉSSZÁMLÁJÁN ? ? ?

MIÉRT VÁSÁROLNA TŰZIFÁT VAGY SZENET TÉLIRE VAGY FŰTENE GÁZZAL ? ? ?
 
OLCSÓBB, GAZDASÁGOSABB, KÉNYELMESEBB ÉS KÖRNYEZETBARÁTABB MEGOLDÁS LÉTEZIK HELYETTÜK!

NYUGAT-EURÓPÁBAN ÉS HAZÁNKBAN MÁR SZÉLES KÖRBEN ELTERJEDT BIOFABRIKETT TÜZELŐANYAGOT AJÁNLJUK ÖNNEK! MÁR TÖBB MINT 7000 TÖRZSVÁSÁRLÓNK FŰT VELE OTTHONÁBAN! HASZNÁLHATÓ KAZÁNBAN, KÁLYHÁBAN, KANDALLÓBAN, CSERÉP-KÁLYHÁBAN VAGY FAELGÁZOSÍTÓ KAZÁNBAN. ALAPANYAGA BÜKK VAGY TÖLGY.


MI IS AZ A BIOFABRIKETT?
AMIT A BIOFABRIKETT HASZNÁLATÁRÓL TUDNI KELL:

 
A BIOFABRIKETT egy nagyon korszerű, környezetbarát tüzelőanyag, amely használatkor a környezetvédelem érdekei, a hulladék újrahasznosítás elvei, a természetes anyagok iránt érzett vonzódás és a kényelmi szempontok egyidejűleg érvényesíthetők, azaz óvjuk környezetünket. A gáz, a tűzifa, a szén, a koksz és a szénbrikett helyettesítésére ajánlott környezetbarát energiahordozó legfontosabb tulajdonságai a következők:
 • természetes alapanyagokból (fűrészpor és faforgács) magas nyomással préselve készül
 • kötőanyagot (ragasztót) egyáltalán nem tartalmaz, ezért kémiai összetétele a természetes fáéval azonos
 • nedvességtartalma kicsi, 8-10 % körüli, ezért sokkal könnyebben, jobb hatásfokkal ég, mint a tűzifa
 • fűtőértéke nagy, kb. 17,5-18,9 MJ/kg (4000-4500 kalória), tehát megegyezik a barnaszénével
 • hamutartalma kicsi (max. 1 %), hamuja környezetbarát, a szénsalakkal szemben természetes növényi tápanyag, ezért kiskertekben műtrágya helyettesítésére kiszórható, a földbe beásható, beforgatható.
 • a fában gyakorlatilag kén nincs, ezért füstje a környezetre káros kéndioxidot nem tartalmaz

  A biofabrikettek árait, méreteit,  fűtőérték adatait, csomagolási egységeit megtalálhatja itt:
  Biofabrikett árlista

  Ahhoz, hogy a környezetbarát tüzelőanyag, a biofabrikett előbb felsorolt előnyei maradéktalanul érvényesülhessenek, megfelelő, jó állapotú tüzelőberendezésben kell elégetni. Mindenekelőtt azt kell tudnunk, hogy a biofabrikett használatakor a fatüzelés ismert szabályait kell betartani, de figyelembe kell venni néhány, csak a biofabrikettre jellemző tulajdonságot is.

  Ezek a sajátos, a biofabrikettre jellemző tulajdonságok a következők: 
 • a tűzifával szemben 2-3 szor nagyobb sűrűségű, és mintegy 50 %-kal nagyobb fűtőértékű, ezért ugyanolyan meleg eléréséhez a tüzelőberendezésben sokkal kisebb mennyiséget kell elégetni.
 • égés közben a biofabrikett mérete változhat, ezért a tűzteret nem szabad teljes mértékben kitölteni (ajánlott az 50-60 % -os töltés).

  HOVA LÉP TOVÁBB?

  1. Biofabrikett árlista: a biofabrikettek árait, méreteit,  fűtőérték adatait, csomagolási egységeit megtalálhatja a Biofabrikett árlista menüpont alatt.

  2.
  Tüzeléstechnikai útmutató: a biofabrikettel való helyes tüzelésről bővebben a Tüzeléstechnikai útmutató menüpontban olvashat.

  3. Érvek a biofabrikett mellett: a biofabrikett tűzifával és szénnel szembeni előnyeiről, azokkal való összehasonlításáról az Érvek a biofabrikett mellett menüpont alatt olvashat bővebben.

  4. Gyakran ismételt kérdések a biofabrikettel kapcsolatosan (GYIK/FAQ): jónéhány kérdést és választ összegyűjtöttünk a biofabrikettel való tüzelésről, használatáról, fajtáiról és a kéménytechnikáról a Gyakran ismételt kérdések a biofabrikettel kapcsolatosan (GYIK/FAQ) menüpont alatt.

  5. Biofabrikett fotógaléria: nagyított képeket talál a biofabrikettekről a Biofabrikett fotógaléria menüpontban.

     undefined

VISSZA              TOVÁBB A BIOFABRIKETT ELŐNYEIHEZ

  TOVÁBB A BIOFABRIKETT ÁRLISTÁHOZ             
TOVÁBB A PELLET TÜZELŐANYAGHOZ


Tevékenységeink kulcsszavakban: fabrikett, fabrikett eladás, fabrikett értékesítés, fabrikett vásár, fabrikett akció, fabrikett kiszállítás, fabrikett tüzelés, bio-fabrikett, fa-brikett, bio-brikett, biofabrikett, biobrikett, pellet, tűzifa, fa, kalodás fa, fapellet, tűzipellet, tüzipellet, hasított fa, tüzifa, pelet, fabriket, pelletkandalló, pelletkazán, faelgázosító kazán, pelletkályha, brikett, szalma alom, préselt szalma, alágyújtós, koromtalanító.

 

vissza a címoldalra 
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
Név:
E-mail:
 
 


globalstone.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by honlapepito.hu